Centrum på natten

Bilden togs vid 14-tiden i lördags och redigerad till att föreställa natt/kväll. Det blev en kvadratisk bild, ovanligt från mig. Lite synd då det fungerar riktigt bra till en del bilder. Har haft en längre period med det stående formatet, har liksom blivit det självklara valet med tanke på bilderna jag arbetat med på senare tid. Mycket linjer och dramatik. Tycker man läser bilden på ett annat sätt när den är kvadratisk, blicken blir kvar och man utforskar bilden mer.

Allt för den här gången, tack för titten.

Inlagt 2019-05-21 09:44 | Läst 605 ggr. | Permalink
En snygg bild här! Problemet med en kvadratisk bild och även höjdformatsbilder är att dom blir så pass 'små' på skärmen, jag brukar beskära mina bilder så att dom blir bredare än standardformat så att dom fyller ut skärmen så mycket som möjligt, med en kvadratisk eller höjdformatsbild så blir inte bilden så 'stor' på skärmen.. det är lite synd! Sen gör själva motivet att det ibland är bättre med en höjdformatsbild eller en kvadratisk bild.. Din bild här passar bra i kvadratisk form, det finns ju redan en del kvadrater där.. eller 'romber' kanske..
Hälsn!
Svar från Jan Jältorp 2019-05-22 09:32
Tackar. Inte alltid lätt att välja rätt format. Men jag försöker att i första hand ta hänsyn till bilden, men du har rätt, stående formatet blir lite litet.
/Janne
Läcker bild som passar i kvadrat..stående har jag svårt för..
Håller förövrigt med Jan på den punkten att stående blir så smått.
Hade två skärmar förr, en stående men det var ju bra bara för mig..
Mv/Gunte..
Svar från Jan Jältorp 2019-05-22 09:36
Tackar. För många ånga bilder tycker jag det är svårt att inte använda stående format. Motivet/bilden får helt enkelt avgöra när jag väljer.
/Janne(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX