Jältorps fotoblogg

Besök på Örebro universitetslasaret

 

Var på besök på Örebro universitetslasarett i söndags och det blev en liten stund över att gå ett var runt området. Fantastiskt vackert runt området med mycket grönska och blommor, fast det blev mest arkitekturen som blev fotograferat.


Om man tittar upp vid Akut entrén ser det ut så här.


Går vidare mot huvudentrén med inglasat tak.


Nu börjar det bli riktigt roligt, glas, reflexer och dramatiska linjer som blir väldigt effektfullt.


Lite närmare.


Trevligt alternativ till tråkiga kulvertar för att ta sig mellan byggnaderna tycker jag.


Som jag nämnde tidigare finns det mycket blommor, här är en av dem .

 Postat 2009-05-27 21:52 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Eskilstuna från ovan.

 

I DN:s nättidning idag på förmiddagen lästa jag om "Stockholm från ovan" och tittade på bilderna med fantastiska vyer över Stockholm. 30-minuter senare ringer en bekant och erbjuder mig att följa med upp i Mälarsjukhusets högsta byggnad. Vi har pratat tidigare om att dokumentera de tre fastigheter som kallas för Tron, Hoppet och Kärleken innan de rivs för att ge plats för nya polishuset. Bilderna på just de byggnaderna blev inte så bra, typiskt. Men många andra skapliga bilder blev det. Det var fantastiskt att få se Eskilstuna från den här höjden.

Kloster kyrka

I mitten Nybron och längre bort Munktell.

Värmeverket är man inte van att se ner på.

Psykkliniken längst ned till vänster och Värmeverket uppe till höger på samma bild. Trodde inte att det var möjligt att få med det på samma bild innan jag kom upp på den här höjden.

Eskilstuna är riktigt vackert uppifrån.

Kloster kyrka igen.

Mälarsjukhusets nya parkeringshus, blev betydligt finare än det gamla tycker jag.

Längsmed horisonten från vänster ser man punkthuset vid Snopptorp och därefter syns punkthusen vid Stenkvistavägen och längst till höger punkthusen vid stålforsrondellen.

Några av de lägre delarna av Mälarsjukhuset. Till och med vattentornet ser litet ut härifrån. Den här och resterande bilder är tagen med kompaktkameran LX3.

Här kommer nya Polisstationen att ligga och Tron, Hoppet och Kärleken kommer att försvinna.

Med LX3:an och brännvidden 24 mm får man med mycket. Alla bilder med formatet 16:9 är tagna med "Lillen" som jag kallar den. Eftersom jag saknar bra vidvinkel i kameraväskan så har jag verkligen nytta av den här lilla kompaktkameran.

 Postat 2009-05-17 21:04 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Haveri

 

Nej, inte kameran men den förbaskade kroppen. Efter ca 30 år med en reumatisk ryggsjukdom så är man ganska luttrad när det gäller värk och smärttillstånd och borde inte bli allt för förvånad att kroppen brakar ihop ibland och man väljer ju inte själv när man ska bli utslagen. Den här gången blev det när jag kommit igång som bäst med fotograferandet, att ta med sig system kameran ut har varit helt otänkbart under ett par veckor. Tack vare ett par behandlingar med laser akupunktur har jag blivit riktigt skaplig och börjar komma igång igen.

Nog om självömkan, nu till det positiva med alltihop. Under den här perioden väcktes funderingar på att skaffa en hyfsat kompetent kompaktkamera. Fotograferandet har blivet ett växande behov för mig och jag vill kunna ägna mig åt det även när man inte är i så bra skick. Det slutade med att jag köpte en Panasonic DMC-LX3. En riktigt trevlig liten kamera som jag är mycket nöjd med och som alltid får plats i någon ficka.

Så här kommer några blandade bilder från de tre dagar som jag varit ute med LX3an. Systemkameran törs jag inte utsätta kroppen för ännu.

Varit sugen länge på börja med svartvita bilder. LX3an ger väldigt bra resultat på läget, Dynamisk B&W så det blir nog en hel del svartvita bilder framöver.

Tulpaner så långt ögat når.

Rullstolsramp vid sporthallen, mycket stål med glasvägg i bakgrunden. Bra att den finns men vacker är den inte.

Fantastisk bra vidvinkel, 24mm och bländare 8 ger enormt skärpedjup med den här kameran.

Nu växer det så det knakar, högt som lågt.

Besvärliga motljusförhållanden klarar LX3an riktigt bra.

Fantastiskt vackert i stadsparken nu.

Fler än jag var ute i stadsparken och fotograferade, mannen som promenerar utefter ån hade mycket större kamera än mig fast han är så liten på bilden.

Lyckades även ta mig ned till blommornas nivå och kom upp igen utan att undra vad jag skulle här nere att göra.

 Postat 2009-05-14 22:31 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera