Jältorps fotoblogg

Oskarpa bilder och jag tänker inte skärpa mig

 

Ikväll tog jag och min sambo samt en av katterna en kvällspromenad i Eskilstuna och det blev många oskarpa bilder. Bakgrundsoskärpa fick bli tema under promenaden. Jag är väldigt svag för bilder med någon detalj i skärpa och låta större delen av motivet ligga i oskärpa.

En bit av ån och gamla stan.

Nami åker gärna med mattes elskoter.

Kyrkans hus

Det finns väldig många och fina blomster arrangemang som fungerar bra som förgrund.Postat 2009-07-20 23:08 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Naturhistoriska riksmuseet

 

Besökte nyligen Naturhistoriska riksmuseet och passade samtidigt på att ta några bilder med DMC-LX3:an. Jag upphör inte imponeras av hur användbar den lilla kompakten är, speciellt i ljussvaga förhållanden. Några av bilderna har så lång exponeringstid som 1/13 s och blev förvånansvärt skarpa utan att jag tog stöd av något . Men bäst blir bilderna när man hittar något att stödja kameran emot.

Fick även tillfälle att prova det nyinköpta fodralet som egentligen är avsett till Lecia D-Lux 4 som jag nämnde i min föregående blogg. Väldigt nöjd med det och glad att jag valde det istället för DMW-CLX3E som är original till LX3:an eftersom jag tycker att det är väldigt smidigt att kunna fästa kamerafodralet på bältet vilket inte går med originalfodralet.

 

Eftersom jag gillar att fota trapphus så blev det några sådana bilder

 

När man är på Naturhistoriska bör man kanske fota annat än trapphus.


Inte helt skarp men med tanke på att jag tog bilden med 1/13 s utan stöd så är jag väldigt nöjd.

 


Korall finns naturligtvis att beskåda.


Samt en "finne" för närstudie.

 

Fram till den 30 augusti pågår en tillfällig utställning naturfotografen Lennart Nillson som jag passade på att ta en titt på.Postat 2009-07-19 18:25 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Läderfodral till Lillen

 

Lillen ska få ett formsytt läderfodral. Nu på sommaren när man inte alltid har så mycket kläder på sig känns det lite obekvämt att gå och hålla i den eller att den hänger och dinglar.

Det blir inte billigt men det är den värd fast den är liten presterar den nästan lika mycket som de som är större om man lär sig att hantera begränsningarna.

Först tänkte jag köpa DMW-CLX3E som är original till Panasonic DMC-LX3, eller Lillen som jag kallar den, men fodralet går inte att fästa på bältet så det får bli Leica originalväska till D-Lux 4 som man både kan ha runt halsen och fästa på bältet.

Så nu hoppas jag få väskan i mitten på veckan, ska bli smidigt att kunna fästa kameran på bältet och alltid ha kameran med sig. Man vill ju inte gå omkring och känna sig naken som man gör utan kamera.Postat 2009-07-12 20:47 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotogruppen Mixat

Jag besökte Galleri Westerqvarn idag som ligger i närheten av Strömsholm. Tanken var att jag även skulle passa på att ta bilder i den gamla kvarnen men det blev inte så många, jag får se det som ett gott betyg för fotoutställningen som fångade min uppmärksamhet så att jag glömde bort att fotografera. Det är tredje året som Fotogruppen Mixat ställer ut, första gången jag besökte den men jag tänker ta som tradition att åka dit varje år.

Fotogruppen Mixat fyra utställare består av Åsa Hejneman, Birgitta Ekstedt, Rolf Waltersson samt Birgitta Hedlund.

För er som gillar små utflykter rekommenderar jag ett besök på Westerqvarn, trevlig fotoutställning i trevlig miljö. På måndagar är det veteranbilsträffar under sommaren.Postat 2009-07-04 18:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera