Jältorps fotoblogg

Mycket bilder att titta på just nu I Eskilstuna.

Dels pågår utskällningen "På Café och restaurang" på Café turbinen, stadsmuseet. Bilder på caféer och restauranger från sekelskifte till 1970-tal visas. Intressant att få se gamla bilder på hur det såg ut förr. Att kunna ta en fika mitt i utställningen gör det hela ännu trevligare.

På "Planer som aldrig blev av" också på stadsmuseet, visas hur Eskilstuna kunde sett ut idag om en del förslag för förändring hade blivit av.

Roligt och annorlunda sätt att uppmärksamma utställningen utanför stadsmuseet, en röd liten moddel av ett hus.

Det finns även en del bilder som visar förr och nu.

På väg hem upptäcker jag några bilder i större format på nya arkivhuset. ABM Eskilstuna står för samarbete mellan Arkiv, Bibliotek och Museer som ger alla stora möjligheter att söka information.

Det blev en trevlig promenad idag, titta på bilder samt ta några själv.Postat 2009-10-27 18:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lasershow, Eskilstuna 350 år.

Väldigt många Eskilstunabor tog sig ut och tittade på Ljusshowen som var fantastiskt läcker.

Att få till bra bilder var inte lätt. Jag valde att använda kompaktkameran, LX3.an och stativ samt paraply för att skydda kameran för duggregnet.Postat 2009-10-26 11:41 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Eskilstunaån tömd på vatten

 

Polisens fortsatta sökande efter en försvunnen person förändrade stadsbilden en hel del när ån tömdes på vatten. Egentligen skulle jag till Biblioteket och bläddra färdigt i en bok som är för tung att bära hem. Nu blev det både en titt i boken och en del bilder. Någon lär ha sagt att "den bästa kameran är den man har med sig" och det tycker jag är kloka ord som jag tagit till mig genom att nästan alltid ha min Panasonic LX3 sittande i bältet i sitt läderfodral.


Inte mycket vatten kvar i ån här inte, men tillräckligt för en liten spegelbild. Med bländare 8 och formatet 16:9 inställt så ser det ut så här.


Efter att uppdaterat programvaran på LX3:an finns nu även möjligheten att använda formatet 1:1 dvs. kvadraten. Gillar verkligen den möjligheten då det är mycket enklare att komponera bilden direkt istället för att beskära den senare. Trots tömningen är det ganska mycket vatten kvar på en del ställen.


Många cyklar och kundvagnar hittades i ån.


Riktig skoj att få se lite vyer som man annars inte ser.


Å-fiske skulle man kunna kalla det för, fast det är skrot som fastnar på kroken. Många var ute och tittade utefter ån idag.


Napp varje gång.


Lite vatten kvar för höstlöven att spegla sig i.


Timmarna gick och jag behövde vila benen så det blev en paus på Biblioteket för mitt egentliga ärende, bläddra färdigt i "Genomresa" en riktigt stor tung bok med många av Georg Oddner:s bilder. Svårt att välja någon favorit men "Mannen med boken" är en bild som jag verkligen har fastnat för.


På väg hem blir det lita andra bilder. Kastanjerna är riktigt vackra nu när de ligger på backen.


LX3:an är riktigt bra på närbilder, i synnerhet nu när man kan använda formatet 1:1. Tidigare fick man med så mycket annat eftersom den maximala närgränsen 2 cm bara kan användas vid brännvidden 24 mm. Att kunna påverka skärpedjupet med en kompaktkamera genom stor bländaröppning är en stor fördel.


Att få möjligheten att sätta sig ned och vila fötterna på en tjock röd matta är alltid trevligt.


Tänk så mycket man kan fylla en kvadrat med, diagonaler, vertikaler, fyrkanter samt oregelbundna figurer.


Skyltar är alltid roligt, fastnade även för ljuset.


En liten påminnelse om att en viss Höst/Vinter 2009 katalog har kommit får avsluta den här bloggen som jag inte ens tänkt skriva och dessutom blev längre än vad jag tänkt mig - jag skulle ju bara till biblioteket och bläddra i en bok.

 

Roligt om ni orkade ända hit.

 Postat 2009-10-08 19:11 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera