Jältorps fotoblogg

Fotofika i Eskilstuna, första träffen.

Börjar med att tacka alla som kom, ca 10 stycken som medverkade till en mycket trevlig kväll på Café turbinen. Eskilstuna stadsmuseum informerade och berättade om museets bildarkiv vilket var väldigt intressant.

 

 

Vi fick även titta på några bilder från arkivet som väckte stort intresse.

Nästa träff blir troligtvis tisdagen den 1 december sammat tid 18.00-20.00. Alla kommande träffar kommer att läggas upp på Eskilstuna stadsmuseums hemsida: http://www.eskilstuna.se/default2____181114.aspxPostat 2009-11-17 21:33 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fotofika i Eskilstuna del 2

Nu är det en vecka kvar innan fotofika startar i Eskilstuna. Det ska bli väldigt spännande hur många som kommer. Information finns nu även på Eskilstuna Stadsmuseums hemsida under rubriken "Fotocafé":
http://www.eskilstuna.se/default2____181114.aspx
och på min tidigare blogg:
http://www.fotosidan.se/blogs/janne/38260.htm


Samtidigt får ni möjlighet att titta på fotoutställningen "På café och restaurang i Eskilstuna" som nu pågår på Café turbinen.

Välkomna, hoppas vi ses där.

Janne

 Postat 2009-11-10 13:35 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vad gör man med vintern, lider eller...


Nu är det inte allt för inspirerande att ge sig ut med kameran. Hur ska man lida sig igenom vintern när man inte kan flanera omkring med kameran flera timmar?


Tror jag hoppar över det där med lidandet, enklare att låta bli helt enkelt. Istället tänker jag gå ut kortare stunder när det är hyfsat väder. Det finns även många andra sätt att ägna sig åt foto även om man kanske inte har en kamera i näven. Blir det allt för kallt kan man alltid ta en sväng in på biblioteket och sätta sig i konstavdelningen där det finns ganska många bra böcker om olika fotografer bland annat.

En del av vintern tänker jag försöka lära mig mer om bildspråket, hur man läser och tolkar en bild. Inte helt lätt att hitta böcker i ämnet men några finns det.

Blev nyligen blivit medlem i Eskilstuna Fotoklubb och har hunnit med två besök. Riktigt roligt att få träffa andra med samma intresse. Så en kväll i månaden tillbringar jag där.

Har även gått några terminer på fotokurs på Eskilstuna Folkhögskola där fotografen Lasse Larsson lär ut mycket av sina kunskaper. Väldigt givande.

Jag hoppas även att få ihop ett gäng fotointresserade till fotofika, mer information i min tidigare blogg:
http://www.fotosidan.se/blogs/janne/38260.htm

Så avslutningsvis, lid er inte genom vinter bara för att man inte kan ut och fota i samma omfattning. Det finns mycket man kan ägna sig åt runtomkring fotograferandet.Postat 2009-11-04 22:05 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fotofika i Eskilstuna

Nu är det dags för fotointresserade i Eskilstuna att träffas runt fikabordet. Tisdag den 17 november 18.00 - 20-00 på Café Turbinen i Eskilstuna Stadsmuseum.


Här kan alla som är intresserade av foto och bilder prata av sig med likasinnade, dela med sig av sina kunskaper, diskutera fotografi, teknik och allt som berör foto och ha trevligt.

Eskilstuna Museer ställer Café Turbinen till förfogande och kommer även att ordna en del som gör fotofika extra trevligt. På första fotofika visar stadsmuseet smakprov både från fotoarkivet samt lite av det som kommer att ligga på webben. Eskilstuna Museum bjuder på fika första träffen.


Tillsammans kan vi säkert prata oss fram till vad vi kan hitta på för övrigt förutom att fika och prata foto.

 Postat 2009-11-02 13:37 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera