Jältorps fotoblogg

En studie av trappor 2

I mitt förra blogg visade jag en del bilder av trapporna vid centralen i Eskilstuna. I ett inlägg av Matti så fick jag tipps om att testa kvadratformatet på några av bilderna, gillade förslaget och har nu testat det på samtliga bilderna. Fick fundera en hel del och flytta runt kvadraten många gånger på en del bilder. Några bilder tycker jag var enklare och mer givet hur kvadraten skulle placeras.

Väldigt lärorikt har det varit, man blir tvungen att titta på bilden med nya ögon och se vad man kan göra med den. Slentrianmässigt så blir det oftast ett val mellan liggande och stående format vid fotoögonblicket. Framöver ska jag nu även försöka ta med kvadraten som ett alternativ redan när jag tar bilderna. Tack Matti för tippset, här kommer resultatet.

 

Tyck gärna till, sämre eller bättre?

 Postat 2010-04-06 18:58 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En studie av trappor

Vid ett par tillfällen har jag stannat till vid centralen i Eskilstuna och tagit bilder på trapporna vid Tillgången som platsen heter. Skönt att kunna dröja sig kvar en stund och utforska miljö och motiv nu när det är lite varmare.

Mycket sten och betong, linjer och skuggor så det blev sv/v konvertering av alla bilder utom en.


Provade att dra lite extra i spakarna i PS för att få en grafisk känsla, gillar det på den här typen av motiv.

 


Skuggorna skapar intressanta mönster i det hårda ljuset.

 


Mycket linjer att jobba med och jag väljer att avfolka de flesta bilderna för att inte störa dem.

 


Det finns naturligtvis plats för människor också, trapporna är ju trots allt avsedda för dem. Bor man i Nyfors och väljer trapporna får man starka ben och kan bära sin hatt med stolthet.

 


Några runda klot får bryta av mot alla linjer.

 


Nu räcker det snart, börjar ni förmodligen tycka. Bara tre stycken kvar nu.

 


Lite färg som belöning till de som orkat ända hit. Röd jacka och en korg med påskliljor bland all betong och sten ska förstås vara i färg.

 


De släta ytorna bryter av det monotona horisontala linjerna.

 

Avslutnings vis så får även en hund med husse vara med. Om hunden har samma fart upp för trapporna som ned så är det nog bra draghjälp för att ta sig upp igen.

 

 

Hoppas att ni inte blev lika trötta av att titta på alla bilder som jag blev av att trampa upp och ner i trapporna.

 

 

 Postat 2010-04-04 20:47 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera