Jältorps fotoblogg

Söndagens promenad gav stor blandning bilder.

 

 

Ibland fotograferar jag väldigt planlöst och även lite kravlöst när jag är ute med kameran, ett sätt för mig att koppla av eller försöka komma ur värk och smärttillstånd.


Gatufoto som består av en person är ganska svårt tycker jag. Det blir knepigt att skapa en händelse eller väcka intresse för bilden. Kanske hamnar den här i GF-poolen, inte bestämt mig än.

 


En man som kopplar av med en bok.

 


Och så hittar jag ett outforskat område, mest gått förbi här tidigare men bestämmer mig för att titta närmare och se om jag hittar något av intresse.

 


Kul att hitta lite sunk, det lutar betänkligt här.

 


Kloster kyrka syns även härifrån.

 


Verkar vara någon typ av verksamhet här och när jag tittar närmare visar det sig att det är ett zoo som har öppet 18-midnatt på torsdagar.

 


Alltid roligt att leta efter detaljer, hittar en bakelitkontakt som håller på att vittra sönder.

 


En blomma som envisas med att blomma i en rabatt.

 


Äntligen börjar blommor och växter vissna i Rothoffsparken så jag kan börja ta bilder där, tycker att de är minst lika vackra nu på hösten.

 


Både tittat och tagit bilder på den här balkongen tidigare, först nu fick jag en bild som jag är nöjd med.

 


Tagit ganska mycket bilder här tidigare men alltid utan människor, kul att det dök upp ett par tjejer.

 


Valstugorna har tagit plats på torget. Hur ska man läsa/tolka den här bilden? Kanske att Vänsterpartiet har högt till tak i år och är lite fyrkantiga ;-)

 


Fängslas och fascineras av skolgårdar, ofta torftig och smått deprimerande miljö.

 


Nu är jag nästan hemma och det blir lite dramatik på himlen över Köpmangatan.

 

 

Sådär, det blev många bilder den här gången. Roligt att ni hängde med ända till slutet.
/Janne

 

 Postat 2010-08-29 22:30 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nyfors i färg, en liten stadsvandring.

Den här gången bestämde jag mig för att återge Nyfors i färg, inte sv/v som det oftast annars blir.

 


På väg dit kunde jag naturligtvis inte låta bli att se om det hände något i trappen, Tillgången som den heter, vid stationen.  Det gjorde det, den här pojken hade fått en ny klocka. Han tittade på den innan han kanade ned och samtidigt han kanade ned.

 


Sätter mig och betraktar en vattenpöl från Vattenspelet, fontänen i Nyfors för att se om det händer något intressant med den. Bestämmer mig för att jag vill ha en av pelarna med, pelarna kännetecknar Nyfors så jag försöker att få med något av dem i en del av bilderna. En flicka far förbi i en välldans fart, har samtidigt tur att få med en kvinna med barnvagn som också är på väg ur bilden. Att det kom med två kapade personer som är på väg ur bilden tycker jag gör bilden lite intressantare.

 


En stående bild och en beskuren till kvadrat. Som vanligt har jag svårt att beskära bort något som jag gillar i bilden I det här fallet galler, stolpar och pelare fast jag inser att bilden oftast vinner på att beskäras. Tror att jag ändå gillar den stående bäst.

 


En innergård ingen verkar använda, synd. Det var grönt och fint där.

 


Tog även några bilder från sidan men föredrog den här som är mer rakt på. Det känns mer påträngande och det är inte lika lätt att fara iväg med blicken tycker jag.

 


Någon som drömmer om en båt att få segla iväg med kanske? Här gjorde jag ett vanligt fel, hade jag tagit ett litet steg åt sidan så hade masten synts tydligare...

 


Ett lock till en röktunnel, tror jag det kallas, som visar lite av husen i vattenpölen.

 


Ganska olikt Nyfors, grönt och fint. Det verkar som grönska skrämmer iväg folk, ingen verkar utnyttja den här bakgården.

 


Tog några bilder på de här männen som satt länge och pratade med varandra och försökte med lite olika kompositioner när det uppstod en händelse som gjorde en bild lite intressantare.

 


Det är synd att det ska kännas så vårt att fota barn. Här borde jag väntat in så jag fått bättre bilder på flickan, men det kändes inte ok att stå halvt gömd bland pelarna och ta bilder på henne. Tror man måste lära sig att gå närmare och visa öppet att man tar bilder, gjort det förut och det har blivit bättre bilder. Oftast är det en förälder i närheten och man kan skapa ögonkontakt med dem och få ett bekräftande att det är ok att ta bilder. Men jag gillar färgerna och miljön i bilden.

 


Även om jag gillar folktomma bilder som den här så vore det intressant att befolka den för att göra bilden intressantare, men det rör sig inte mycket folk här och jag orkade inte vänta in någon.  Kanske mer tålamod någon annan gång.

 


Nyfors håller på att snyggas upp och ny betong blandas med den gamla. Jag har väntat hela sommaren att det ska bli helt klart så jag slipper alla spår av en byggarbetsplats i bilderna men det verkar gå långsamt så det blir nog först till nästa sommar som jag kan fortsätta ta bilder här.

 


Hårt ljus och skugga samt ny betong som lätt blir överexponerad, inte lätt att få det bra då men här blev det ganska bra tycker jag efter att gjort lite justeringar i Lightroom och PS. Det blir att fortsätta att utforska och se vad det kan bli för bilder med andra ljusförhållanden.

 


Ljuset och färgerna samt linjerna tilltalar mig här, däremot är det ingen intressant händelse i bilden som väcker tillräckligt med intresse för att det ska bli bra. Ändå lade jag upp bilden i GF-poolen, ibland har man för bråttom.

 

Allt för den här gången, roligt om ni hängde med ända hit.

 Postat 2010-08-23 11:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Söndag förmiddag, hamnar i himmelriket.

 

 

Helt plötsligt uppenbarade himmelriket sig framför mina fötter, vilken tur jag hade kameran med mig.


Välskyltat, det är bra då vet man att man kommit rätt.

 


Här är skylten nedtagen, men ström finns fortfarande framdragen.

 Det finns även underhållning i himmelriket.

 


Och så ljusnar det, genast tar växligheten fart.

 


Himmelriket har nödutgång som bär brant nedåt i underjorden.

 


Klädaffär finns förstås också.

 


En till på väg bakvägen in i himmelriket, fast jag tror hon inte vet om det.

 


Kanske är det här administrationen sköts?

 


I himmelriket kan man även fixa till frisyren.

 


Nu är det dags för mig att återvända till verkligheten, ser ut att vara lite grönare där.

 


Fler som resonerar som mig, himlen får vänta.

 


En tillbakablick innan jag går vidare.

 


Här ute fanns det barn, det gjorde det inte i himmelriket.

Tack för titten, roligt att ni följe med hända hit. Ibland kan kameran verkligen ta med en till oanade höjder.

 Postat 2010-08-15 19:23 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Scooter kortege i Eskilstuna

För tredje året i rad samlades scootrar utefter ån på hamngatan i Eskilstuna och jag tog några bilder även i år. Mycket plåt och krom visades upp. Trevligt med sådana här arrangemang tycker jag och ett bra tillfälle att komma ut med kameran. Bilderna får tala för sig själv utan text den här gången.

 Postat 2010-08-14 17:44 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Thailändsk festival i Eskilstuna

I lördags var det festival på Strömsholmen som gav möjlighet att ta del av den thailändska kulturen och jag gick det för att ta lite bilder. Thailändsk dans visades och det fanns möjlighet att köpa thailändsk mat. Det var Thaitempelföreningen som har för avsikt att samla in pengar till ett tempel för alla buddister som stod för arrangemanget. Munkar finns redan här och de bor provisoriskt i Nyfors men ett tempel saknas.


Det fanns mycket thailändsk mat att köpa i tälten, tyvärr hade jag ätet ganska nyligen men köpte lite senare innan jag gick hem. Väldigt gott.

 


De såg ganska nyfikna ut på maten undrade en del vad det var för något.

 


Här är det fisk i någon form, ser riktigt gott ut.

 


Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Hög stämning hos ungdomarna.

 


Det dansades nästan hela tiden jag var där.

 


Tonårssnack.

 


Stor lycka att få hänga en krans runt artisten.

 


Inte många killar vågade sig på att dansa men den här killen gjorde en väldigt kort uppvisning.

 Tyvärr mest thailändare bland besökare och publik, synd tycker jag.

 


En av munkarna.

 


Det fanns även möjlighet att bli spådd.

 


Det här blev jag mest imponerad av, grönsaker och frukter förvandlades till fantastiska konstverk så det blir många bilder det här konsthantverket.

Tack för titten, nu återstår för er att ta fram kniv och rotfrukter och grönsaker och vara lite kreativa och visa upp era färdigheter i bloggen :-)

 

 

 Postat 2010-08-08 17:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa